Forum CineMonster

 
http://cineworld.blog.fc2.com/


 

Monday, June 1, 2020

Odveta / Revenge. 1979.

Odveta / Revenge. 1979.
CZ. První, zpola ještě dětské lásky mohu být vážnější, než by se na první pohled zdálo. Ústřední hrdince je teprve čtrnáct, ale již závistivě pokuje po dívkách jen nepatrně starších, které se již mají s kým objímat. I ona se posléze citově upne na kluka, aniž tuší, že její vyvolený prochází složitým obdobím - vyrovnává s pocitem viny za zranění svého kamaráda. Rádoby poetický, něžný film je však vyprávěn těžkopádně a bez věrohodného zaujetí, výchovné aspekty z něj příliš často zbytečně trčí.
EN. A teenager gets into a difficult situation due to several causes and tries to hide. His relations to others will decide his further life course.
Director: Ivan Húšťava.
Cast: Július Vašek, Zdena Grúberová, Jozef Adamovič, Emil Horváth ml., Božidara Turzonovová, Pavol Mikulík, Zuzana Frenglová, Oľga Zöllnerová, Andrej Šeban.
Czechoslovakia, 1979.
Language: Slovak.
Odveta / Revenge. 1979.
Odveta / Revenge. 1979.

ปัญญา เรณู / Panya Raenu. 2011.

ปัญญา เรณู / Panya Raenu. 2011.
TH. ปัญญา เรณู เป็นภาพยนตร์ไทย เริ่มออกฉายวันที่ 20 มกราคม พ.ศ. 2554 กำกับภาพยนตร์ เขียนบท และบริหารงานสร้างโดย บิณฑ์ บรรลือฤทธิ์ เป็นภาพยนตร์สะท้อนกลิ่นอายวัฒนธรรม วีถีชีวิตความเป็นอีสาน และเป็นภาพยนตร์ที่ใช้ภาษาอีสานเป็นหลักด้วย ภาพยนตร์ทำรายได้ 12.82 ล้านบาท
EN. Set in a village in Northeastern Thailand, "Panya Raenu" is a story of friendship and dream that centers on a young boy named Panya who has a talent to sing, but who is too poor to afford a local music contest. However, with his endeavor and the support from friends, Panya becomes determined to win while at the same time fending off the advances of a chubby girl named Raenu. One day, a bus carrying students from the capital breaks down near their village and the rich city kids have to spend the night with the rural poor ones.
Director: Bin Bunluerit.
Cast: Chothiwat Phonratsamee, Suthida Hongsa, Salinee Duangta, Yeong Lookyee, Worawut Manorat, Supachai Polrassami, Petchtai Wongkamlao.
Thailand, 2010.
Language: Thai, Lao.
ปัญญา เรณู / Panya Raenu. 2011.
ปัญญา เรณู / Panya Raenu. 2011.